İSTANBUL / ÇATALCA - Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

.
Ferhatpaş Mah. Görgülü Sk No9 ÇATALCA/İSTANBUL
Vizyon
Din öğretimi ve çağdaşlık konusunda sürekli değişim ve gelişime açık, alanında yüksek öğretime yürüyebilen,ülkemizin kültürüne ve değerlerine bağlı bireyler yetiştiren,çağdaşlarına model bir kurum olmak istiyoruz.
Misyon
Biz... Bütün öğrencilerin .bilgili becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak,milli ve manevi değerlerine bağlı çağımızın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek dini bir eğitim vermek için varız.
Başarılar
Ortaokullar arası Bilgi Yarışması İlçe 1.liği Resim yarışmalarında dereceler Spor yarışmalarında dereceler(voleybol,bocce) TUBİTAK 4006
Kütüphane Kitap Sayısı :2000
Ortaokullar 09.00 - 15:20 - Cuma Günleri 16.10 Lise 09:00 - 16:10
Ulaşım
Şehir içi Minibüsleri ve özel servisler ile ulaşım sağlanmaktadır. Muratbey,Çakıl köyleri ve civarından gelen öğrenciler için taşımalı sistem bulunmaktadır.
İlçe
İLÇE MERKEZİNE UZAKLIK 2 KM İL MERKEZİNE UZAKLIK 45 KM
Lise .40, Ortaokul:60 , Pansiyon:64 , Ana Sınıfı:24
Okulun Sınav Başarı Durumu
Her yıl mezunlarımızın %50 sini Üniversite de hedeflerindeki alanlara yerleştirdik. 2022 YKS -Tıp Fakültesi -1 Öğretmenlik -4 Grafik Tasarım-2 Spor Yönetimi -2 İlahiyat -3 Mimarlık -1 Sağlık Bilimleri-1 ...vd
2022 %54
Voleybol,Bocce,Atletizm, Masa Tenisi
TUBİTAK
E-Tiwinning,TUBİTAK 4006
Diğer Hususlar
Okulumuz Fen ve Sosyal Bilimler Program okulu olup,Fen Lisesi ve Sosyal Bilimler Lisesi Ders müfredatları uygulanmaktadır. Bünyemizde İmam Hatip Ortaokulu ve Ana sınıfı bulunmaktadır.