İSTANBUL / ÇATALCA - Şehit İlhan Sonkaya Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Haz

Öğretmenlerimize güvenli internet kullanımı ve kişisel verilerin korunması semineri  verildi.

Haz

ÖĞRENCİLERİMİZİN BAŞARILARININ ARTIRILMASI İÇİN NELER YAPABİLİRİZ? ÖĞRETMENLERİMİZLE MOTİVASYON VE KALİTE TOPLANTISI YAPILDI. TOPLANTIDA SORU KAMPI PLANLAMASI YARDIMCI KAYNAK TEMİNİ VE VELİ ÖĞRETMEN OKUL İŞBİRLİĞİ ESASLARI KONUŞULDU.

Haz

İMAM HATİP OKULLARININ KURULUŞ YILDÖNÜMÜ NEDENİYLE YAPILAN KUTLAMA PROGRAMI SAYIN KAYMAKAMIMIZ ERDOĞAN TURAN ERMİŞ İN KATILIMIYLA YAPILDI. PROGRAM KURAN TİLAVETİ DUA GÜNÜN ANLAMINA BİNAEN KONUŞMALAR VE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI.

Haz

ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA ALIŞKANLIKLARINI ARTTIRMAK VE KİTAP OKUMANIN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKMEK İÇİN "KİTAP OKUMA "KONULU KUKLA GÖSTERİMİZİ İLÇE KÜTÜPHANEMİZDE GERÇEKLEŞTİRDİK.

Haz

Eski mezun öğrencilerimiz ve yeni mezun öğrencilerimiz mezuniyet törenimizde bir araya geldiler. Yolunuz, bahtınız açık; bşarılarınız daim olsun sevgili öğrenciler!

Haz

8. sınıf ve 12. sınıf öğrencilerimiz için LGS-YKS öncesinde Edirne gezisi gerçekleştirdik. Öğrencilerimiz rehber öğretmenleri eşliğinde Edirne'nin tarihi mekanlarını ziyaret ederek Edirne'nin tarihi, kültürel, doğal güzelliklerini gözlemlediler .Ayrıca sınav öncesi öğrencilerimiz motivasyon kazanmış oldular.

May

Genel müdürlüğümüz koordinasyonunda geçen yıl uygulamaya konulan yoğunlaştırılmış yabancı dil programının yıl sonu kazanım değerlendirme sınavı okulumuzda 5.ve 6.sınıf seviyelerinde bugün uygulandı.

May

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Mustafa Kutlu İlçe Paneli'nde okulumuz öğrencilerinden Esma Hüsna Arıca panel başkanı olarak yer aldı, Sümeyye Kazancı ise "Mustafa Kutlu Kitaplarında Sevgi Anlayışı" temalı konuşmasıyla yer alarak okulumuzu temsil etti. Öğrencilerimize ve onlara rehberlik eden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Murat KOÇAK'a teşekkür ederiz.

"Elif okuduk ötürü

Pazar eyledik götürü,.

Yaratılmışı hoş gördük

Yaratan'dan ötürü." Yunus EMRE'nin dizelerinden hareketle Yunus Emre gibi sevgiyi önceleyen Mustafa Kutlu'nun eserlerinde "sevgi anlayışı" teması gibi birçok konunun yer aldığı okul panelimizi gerçekleştirdik.

May

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün her yıl gerçekleştirmiş olduğu Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasına katılan  öğrencilerimizi ve onları hazırlayan öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

May

Yazar-okur buluşmaları etkinliğimiz için öğrencilerimiz Yazar Fatih DUMAN ile bir araya gelerek söyleşi gerçekleştirdiler.

Nis

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler, hepiniz geleceğin bir gülü ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz." Mustafa Kemal ATATÜRK

Nis

Çatalca Kaymakamımız Sayın Erdoğan Turan ERMİŞ, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Tayfun ÖZYOLCU ve aileleri; öğretmenlerimiz ve okulumuz pansiyon öğrencileri ile okulumuzun geleneksel iftar yemeğinde bir araya geldiler.

"Alnımız secdede bulsun bizi her lahza ezan

Ve hazin ömrümüzün her günü olsun Ramazan’

Okulumuzda mübarek Ramazan ayı, öğrencilerimizin ramazan davulu eşliğinde ramazan manileri okuması ile karşılandı. Öğretmenlerimiz eşliğinde öğrencilerimiz camiye giderek ilk Teravih namazını kıldılar.